Verwen je smaakpapillen

Je hoeft de wereld niet over te vliegen om van allerlei wereldse gerechten te genieten. Je kunt gewoon aanschuiven bij de verschillende restaurants in Emmen. Voor iedereen zit er wel iets te bikkelen en smikkelen bij. Dus schuif aan en geniet van dat lekkers wat Emmen te bieden heeft.

Schuif aan in een van de weinige monumentale panden die in Emmen te vinden is. Op het menu staan verschillende Franse specialiteiten, geserveerde met de authentieke Drentse sfeer. Je kunt aanschuiven in deze oude Saksische boerderij uit 1864 voor een brunch, lunch, diner of een heerlijke High Tea. Naast de functie van restaurant, toont De Kamer ieder kwartaal kunstwerken van een andere kunstenaar.

Neem plaats in het altijd gezellig cafe De Zwetser. In de serre is het altijd lekker mensen kijken en wat verder naar binnen hangt er altijd een heerlijke warme sfeer. De Tapas Diner Plato is waarvoor je naar De Zwetser komt, maar ook de andere gerechten zijn om te smullen. Je kunt hier urenlang met vrienden of familie tafelen. Lekker borrelen en genieten met al dat lekkere finger food. Je brengt hier met gemak je avond door tot sluitingstijd.

Waan je een avond in Griekenland en trakteer je tong op de meest heerlijke Griekse gerechten. Over een avondje eten bij Delphi geven wij het woord graag aan Thomas en Giorgos. “Wij zijn geboren en getogen in een klein dorpje op het vaste land van Griekenland. Dagelijks kookte onze moeder aromatische en smaakvolle gerechten met verse ingrediënten uit haar eigen tuin. Zoals bij elk traditioneel Grieks gezin aten vaak buren, vrienden of familie mee. Daarom mag iedereen zich bij ons welkom voelen. Verfijnde smaakcombinaties en gastvrijheid zit in onze genen en deze passie willen wij graag overbrengen aan anderen.’’ Als dat niet als een geslaagde avond klinkt, dan weten wij het ook niet meer. Καλώς ήpθατε!

Wanneer je door winkelcentrum ‘De Weiert’ loopt en bij de Dalipassage aankomt dan komt de geur van al die heerlijke gerechten je al tegemoet. Met regelmaat moet je in de rij aansluiten om je bestelling te doen, zo populair is deze kippenboer. Aangezien dit tentje zo populair is, moeten ze bij bijvoorbeeld de kipballetjes en kippeling regelmatig ‘nee’ verkopen. Je kunt hier op het terras aanschuiven, maar het is ook mogelijk om een maaltijd mee naar huis te nemen.