Expositie en Schrijfproject | Brieven aan Vincent

Facet besteedt in 2023 natuurlijk ook uitgebreid aandacht aan het verblijf van Vincent van Gogh in Drenthe, nu 140 jaar geleden. Dit is je kans om hieraan een bijdrage te leveren! Schrijf je graag? Vind je brieven schrijven leuk? En hou je ook zo van Drenthe? Dat komt allemaal samen in het Schrijfproject : Brieven aan Vincent.

Vincent schreef aan zijn broer: 'Drenthe is zóó mooi, zoo zeer pakt het me algeheel in.'

Schrijfworkshop 13 juni

We draaien nu de rollen om: Wat zou jij nu, 140 jaar later,  over Drenthe aan Vincent willen schrijven? Hoe ervaar jij Drenthe in de huidige tijd, wat is nog  steeds de moeite waard of juist niet? Om je hierbij wat handvaten te geven kun je meedoen aan een schrijfworkshop op 13 juni in Facet Stad. Klik op ''meer informatie'' om aan deze workshop mee te doen. 

Expositie vanaf 3 oktober

Van de ingezonden brieven wordt een tentoonstelling gemaakt zodat iedereen de brieven kan lezen. Deze tentoonstelling zal reizen langs alle Facet-vestigingen: Emmen-Centrum, Nieuw-Amsterdam, Klazienaveen en Emmer-Compascuum.

Hoe kun je meedoen? Schrijf een mooie brief aan Vincent van Gogh van maximaal 200 woorden en stuur hem voor 11 september per mail naar Facet. Mail de brief naar: jannie.kuipers@facet-emmen.nl of stuur de brief per post naar: Facet Emmen, Noorderplein 101, 7811MG Emmen. Vermeld hierbij : Brieven aan Vincent.

De feestelijke opening van de expositie is op dinsdag 3 oktober in Facet Stad. De expositie is daarna te zien in de drie andere vestigingen van Facet.

Terug naar vorige pagina