Zelfportretten Vincent van Gogh bij Facet

De expositie, gebaseerd op de originele zelfportretten van Vincent van Gogh die hij maakte tussen 1886 en 1889, is gemaakt door 35 enthousiaste schilders die de portretten op ware grootte hebben nageschilderd. Het leuke aan de expositie is dat alle portretten bij elkaar hangen wat tijdens het leven van Van Gogh met zijn eigen portretten nooit is voorgekomen.

Meestal was er te weinig geld om en model te betalen. Bovendien maakte zijn spontaan experimenteren het werken met een model bijna onmogelijk, gelukkig kon hij altijd zijn eigen gezicht naschilderen op het doek.

Het initiatief van de expositie ligt bij de Emmense stichting ‘De Nachtwacht van Emmen’, een groep enthousiaste beeldend kunstenaars die de afgelopen jaren ‘De Nachtwacht’ van Rembrandt op ware grootte hebben nageschilderd.

Drenthe staat in 2023 in het teken van Van Gogh. Het is 140 jaar geleden dat hij voet zette op Drentse bodem. Het onbekende hoofdstuk in de geschiedenis van Van Gogh krijgt vanaf 2023 een gezicht in Drenthe. Waarom kwam hij naar Drenthe en wat inspireerde hem? Waar heeft hij geschilderd? 

Terug naar vorige pagina