Expositie | van Gogh Creaties

Gelijktijdig met een expositie in de Waag'nschuur bij de museum- en zandstrooiboerderij Zwaantje Hans-Stokman's Hof in Schoonebeek wordt in multi-functioneel centrum " 't Aole Gemientehoes" te Schoonebeek een expositie georganiseerd door diverse groepen uit Schoonebeek:

  • Schoonebeeker kunstenaars: schilderijen
  • Sociaal Cultureel Werk: schilderijen en haakwerk
  • Jongeren van Cosis: diamond painting
  • Basisscholen en buitenschoolse opvang: diverse creatieve werken
  • De Nachtwacht van Emmen: schilderijen

Het van Gogh jaar:
De tentoongestelde werken zijn allemaal geïnspireerd op het werk van Vincent van Gogh. Het is niet voor niets dat er over Van Gogh wordt geëxposeerd in Schoonebeek. Hij bezocht in de maanden oktober en november 1883 de Zuidoosthoek van Drenthe. En legde toen op een schilderij het voormalige Nicolaaskerkje in Oud-Schoonebeek en de kerktoren van Nieuw-Schoonebeek vast op het doek. Het is een relatief onbekend werk van deze wereldberoemde kunstenaar en daar willen de diverse groepen in Schoonebeek verandering in aanbrengen.

De expositie wordt gecoördineerd door Stichting "De Spiker". En naast de exposities in de Waagn'schuur en 't Aole Gemientehoes is er ook een fototentoonstelling van Fotofun Emmen als een verbindende lijn tussen de Waagn'schuur en de Van Gogh Beleeftuin, een bloemen-, kruiden- en fruitpluktuin tegenover de kerk in het hart van Schoonebeek. Elders in deze activiteitenkalender leest u daar meer over.

Terug naar vorige pagina