Expositie | Van Gogh - In de Waagn'schuur

In de Waag'nschuur bij de museum- en zandstrooiboerderij Zwaantje Hans-Stokman's Hof is een expositie georganiseerd over het leven van Vincent van Gogh. De expositie vertelt in een kort overzicht over het hele leven van deze wereldberoemde kunstenaar.

De expositie over het leven van Vincent van Gogh (1853-1890) is georganiseerd door de historische stichting "De Spiker" in Schoonebeek. In tien vitrines wordt over Vincents leven verhaald:

 1. ontwikkeling van Vincent van Gogh en zijn familie, de eerste stappen (1853-1875)
 2. moederziel alleen 3 maanden in Drenthe (1883)
 3. de tijd in Nuenen (1883-1885)
 4. ervaringen in Antwerpen en Parijs (1886-1888)
 5. periode in Arles (1888-1889)
 6. Vincent van Gogh 1853-1890 'Ik wilde dat ik zo heen kon gaan'
 7. de Drentse schilderijen van Vincent opnieuw onderzocht
 8. Van Gogh Beleeftuin: bloemen-, kruiden- en pluktuin in Schoonebeek
 9. Van Gogh Huis Nieuw-Amsterdam/Veenoord
 10. waar zien we de inspiratie van Van Gogh terug

Gedurende de maanden januari tot en met september 2023 is in verband met een grote herinrichting het Van Gogh Huis in Nieuw-Amsterdam/Veenoord gesloten. Diverse voorwerpen uit hun collectie zijn tijdelijk te zien tijdens de expositie in Schoonebeek.

De expositie is gecombineerd met een aantal aanvullende evenementen, waarover u in de agenda een aparte activiteit aantreft:

 • fototentoonstelling door amateur-fotografen van Fotofun te Emmen, die een verbinding vormt tussen de expositie in de Waag'nschuur en de Van Gogh Beleeftuin in Schoonebeek
 • verder is de tentoonstelling gekoppeld aan een expositie in het tegenoverliggende multifunctioneel centrum "'t Aole Gemientehoes". In deze agenda met Van Gogh-activiteiten vindt u daarover een aparte activiteit.
Terug naar vorige pagina